Új jelszó kérése

Elérhetőségeink

RedGhost Building Trade Kft.

Címünk:
2051 Biatorbágy, Ybl Miklós sétány 10.
Telefon: (23) 310 416
Web:

UGYE EZT NEM HAGYJA KI?

Felmérés gyorsan, egyszerűen:

----------------

Bluetooth-os lézeres távmérővel! Kérjen bemutatót!

Facebook

Google+

  

Pinterest

Termékajánló

Szintezőlécek

Fő kategória >Tartozékok >Szintezőlécek

Mit érdemes tudni a szintezőlécről?

A szintezőlécet az építőipari munkálatok során használják elsősorban, de a geodéziai mérések elvégzése közben is hasznosnak bizonyul ez a mérőműszer. Az igazán pontos mérések lefolytatásához ismerni kell a szintezőléc lehetséges hibalehetőségeit is.

A szintezőléc hibás méréseinek három forrása lehet, ez pedig a mérőműszer hibái, a mérőfelszerelés hibái vagy pedig rajtunk kívül álló, külső körülményekből adódó hibák:

 

  • A mérőműszer hibás méréseket mutathat, ha a műszer irányvonala ferde, de horizontvonal ferdeség is felléphet, végül, ha a fekvő- és az állótengely nem metszi egymást, akkor fekvőtengely külpontosságról beszélünk és szintén hamis adatokat kaphatunk.
  • A mérőfelszerelés hibái lehetnek a talpponti hiba, itt a szintezőléc kezdő vonása nem a megfelelő helyen található, de gond lehet a lécosztással és a lécferdeséggel is.
  • A harmadik esetben a külső körülmények előidézhetnek műszersüllyedést, lécsüllyedést, refrakciót vagy a szintfelület görbültségét is.

 

Amennyiben a szintezőléc kiválasztásában hasznos tanácsokra van szüksége, bátran keresse fel szakértő kollégáinkat!Sorrend:

1