Szerviz szolgáltatás

Szervíz tevékenységünk keretében a műszerek kalibrálásával, beszabályzásával, javításával, teljes körű átvizsgálásával foglalkozunk.

Minden általunk forgalmazott műszer értékesítés előtt beszabályozásra kerül, mely vizsgálat megtörténtét a műszeren matrica jelzi.

Kalibrálást kérésre, külön díjazás fejében vállalunk, melyről a műszer kiadásakor dokumentumot adunk.

A fenti szervíz-tevékenységeket nem csak az általunk forgalmazott műszerekre vállaljuk, hanem más márkájú eszközökre is!.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

A szintező műszer lehetséges hibái

Mint minden eszköz, a szintező műszer is meghibásodhat. Cikkünkben a főbb hibáit tárgyaljuk, hogy Ön is pontosan tisztában lehessen minden lehetséges körülménnyel munkája során.

A mérőműszer hibái lehetnek:

  • Irányvonal-ferdeség: Az alapirányvonal az irányvonalnak pontosan függőleges állótengely mellett elfoglalt helyzete. Ettől eltérő esetben irányvonal-ferdeségről beszélünk, ami az egyik leggyakoribb hiba a szintezés során.
  • Horizontferdeség: A ferde állótengely okozza. 
  • Fekvőtengely külpontossága: Abban az esetben beszélünk róla,  ha a fekvő- és az állótengely nem metszi egymást. 

A mérőfelszerelés hibái lehetnek:

  • Talpponti hiba: Akkor beszélhetünk erről, amennyiben a lécosztás kezdővonása nem esik bele a léc hossztengelyre merőleges alsó érintősíkjába.
  • Lécosztási hiba: A lécosztás vizsgálatánál meg kell nézni, vajon az osztásközök egyenlőek-e. Az eltérések a beosztás hibái. 
  • Lécferdeség: Abban az esetben fordulhat elő, ha a szintezőléc tengelye nem függőleges, hanem azzal valamilyen szöget zár be.

Amennyiben szintező műszerre van szüksége, keressen fel minket bizalommal, munkatársaink állnak rendelkezésére!

1